Стиви Уондър говори за влиянието на вярата му върху живота и кариерата му

- Стиви Уондър говори за влиянието на неговата вяра върху живота и кариерата му - Знаменитости - Fabiosa

Стиви Уондър е човек, който е оправдал името си, може да е загубил зрението си от младини, но никога не е загубил зрението и учудването си!

Легендарен музикант, който е оставил незаличим белег със своите подаръци.Предистория на Стиви Уондър

Стиви Уондър е роден в Сагино, Мичиган, на 13 май 1950 г., той е третото от шестте деца на Калвин Джъдкинс и Лула Мей Хардауей, текстописец. Той е роден на месец и половина ненавреме, което заедно с богатия на кислород климат в инкубатора на лекарското заведение доведе до ретинопатия при обрив (ROP).gettyimages

Това е състояние, при което развитието на очите преждевременно приключва и кара ретините да се изолират; така че в крайна сметка той е с увредено зрение.Уондър беше едва на четири, когато родителите му се разделиха и майка му се премести в Детройт с децата си, променяйки името си на Лула Хардауей.

Уондър започва да свири на инструменти в ранна възраст, включително пиано, хармоника и барабани. Създава музикална група с приятел; наричайки се Стиви и Джон, те свиреха по ъглите на пътищата и от време на време на партита и други социални събирания.

Той има 9 деца и в момента е женен за Томека Робин Брейси.gettyimages

Удивителна кариера

Стивланд Хардауей Морис, известен със сценичното си име Стиви Уондър, е легендарен американски музикант, певец, автор на песни, продуцент на записи и мултиинструменталист. Дете-чудо, считано за едно от най-критично и търговски успешните музикални изпълнители в края на 20-ти век.

Wonder подписа договор с лейбъла Tamla на Motown на 11-годишна възраст и продължи да изпълнява и записва за Motown до 2010 г.

Той е един от най-известните и най-обичаните музиканти в света днес. Той беше написал и изпял някои от най-известните популярни песни в света с поредица от огромни хитове по целия свят.

gettyimages

С изключителен търговски успех с повече от 30 топ десет хитови сингъла, включително 10 номер едно в САЩ и 22 награди Грами, Wonder е сила в музикалната индустрия.

Освен това има награда на Оскар за песента „Току-що се обадих да кажа, че те обичам“ и награда за цялостно постижение. Стиви е въведен както в Залата на славата на Rock’n’Roll, така и в Залата на славата на авторите на песни.

Списание Rolling Stone го обяви за деветия по величина певец на всички времена и той беше едва четвъртият изпълнител, получил наградата за духа на Монреалския джаз фестивал през 2009 г. Продажбите му в световен мащаб в момента са 100 милиона.

gettyimages

Вярата на господин Уондър

Уондър е благочестив християнин, който като много от великите чернокожи музиканти от своето време е започнал музиката си в църквата. Баптистката църква Уайтстоун в Детройт, за да бъдем точни.

До днес чудото е неделимо от неговата вяра. Това е очевидно в неговата музика, като в песента „Говорете с Бог“, където той многократно пее: 'Когато почувствате, че животът ви е твърде тежък, просто отидете да поговорите с Бог.'

Неговата тайна на успеха

Според Уондър Бог е този, който му е дал способността и възможността да се изкачи на върха в музикалната индустрия въпреки хендикапа си. Той каза:

Преди много години имаше хора, които казваха: „Е, вие имате три удара срещу вас: вие сте чернокожи, слепи сте и сте бедни“. Но Бог ми каза: ‘Ще те направя богат в духа на вдъхновение, да вдъхновяваш другите, както и да създаваш музика, която да насърчава света към място на единство и надежда и позитивност’. Вярвах на Него, а не на тях.

Уондър е човек с големи постижения, но преди всичко този успех, той вярва, че изобщо не би бил успешен, ако не беше вярата му в Исус Христос.

gettyimages

Той е християнин през целия живот, който приписва своите дарби и успехите си на Бог. Вярата му често е била силна в песните му от стари хитове като ‘Heaven Help us All’ през 1970 година.

През последните години Wonder поставя по-голям акцент върху пеенето на госпъл песни на своите концерти. Той казва, че любимата му евангелска песен е „Влюбване в Исус“ от добрия му приятел и служител Джонатан Бътлър. Той казва, че това е любимата му евангелска песен, защото „Думите толкова ясно изразяват как се чувствам ...“

Благодаря ти Стиви, че избра да вярваш на Бог вместо на критиците. Това е чудесен урок и за всички нас.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Група „Пътят“: Отстъпление от християнската евангелска кънтри музика от 70-те години

Стиви Уондър Грип
Популярни Публикации