Протегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро

Тези прости и ефективни упражнения могат да помогнат за премахване на онази досадна мускулна болка, която понякога получаваме след събуждане, ако сме спали „забавно“.

Има много ползи от разтягането. Основно помага на мускулите и ставите да останат гъвкави не само за подобряване на физическото представяне, но и за подпомагане по време на ежедневни дейности, защото скованите мускули правят цялото ви тяло напрегнато и е една от водещите причини за болки в гърба.

Протегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро Разтегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро Разтегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро Разтегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утроESB Professional / Shutterstock.comНо знаете ли, че едно от най-добрите времена за разтягане е преди лягане? Точно така, разтягането ви помага да отпуснете цялото си тяло и да го подготвите за здравословен сън . Можете да подобрите качеството на съня си, както и да премахнете мускулната болка, която понякога получаваме след събуждане, ако сме спали „забавно“.

Протегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро Разтегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро Разтегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро Разтегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утроfizkes / Shutterstock.com

Упражнения за разтягане преди лягане

Ако ви е интересно да се разтягате преди да заспите, ето няколко упражнения за да започнете:1. Поза на детето. Слезте на колене, изпънете ръце пред себе си, за да поддържате врата си или доближете ръцете си до тялото. Дишайте дълбоко, докато държите позата за 5 минути.

Протегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро Разтегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро Разтегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро Разтегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утроMirage_studio / Shutterstock.com

2. Разтягане на врата. Спуснете брадичката си до гърдите си, задържайки я тук за 5 вдишвания. Върнете се в неутрално положение и оставете главата си леко да падне назад за още 5 вдишвания. Повторете 5 пъти. След това обърнете главата си надясно, за да погледнете през рамото си, докато останалата част от тялото ви е обърната напред. Задръжте за 5 вдишвания и повторете от противоположната страна. Повторете 5 пъти.3. Крака нагоре към стената. Легнете по гръб и завъртете крака нагоре към стената с бедрата или нагоре към стената, или на 5 инча от нея. Облегнете ръцете си колкото е удобно. Останете в поза до 10 минути.

Протегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро Разтегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро Разтегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утро Разтегнете се за по-добър сън! Лесни упражнения за разтягане, които трябва да правите преди лягане за спокойна нощ и енергично утроBONNINSTUDIO / Shutterstock.com

4. Седнал преден завой. Седнете и изпънете краката си пред себе си. Пантата на бедрата ви да се сгъне напред, като протегнете ръце пред себе си. Отпуснете главата си и пъхнете брадичката си в гърдите. Задръжте до 5 минути.

5. Мечката прегръща. Застанете изправени и отворете ръце, докато вдишвате. Издишайте като кръстосате ръцете си и поставете дясната си ръка над лявата, докато си прегръщате. Вдишайте и оставете ръцете си да изтеглят раменете. Задръжте 10 секунди, издишайте и повторете с лявата ръка отгоре на дясната.

Надяваме се тези упражнения да са полезни!


Тази статия е само за информационни цели. Не се самодиагностицирайте и не се самолекувайте и във всички случаи се консултирайте със сертифициран медицински специалист, преди да използвате каквато и да е информация, представена в статията. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи отговорност за каквито и да било вреди, които могат да възникнат в резултат на използването на информацията, предоставена в статията.

Упражнение
Популярни Публикации