Подкрепата и правилната грижа са жизненоважни за всяко куче. Трябва да знаете как да помогнете на малтретираните кучета

Най-добрите приятели на човека страдат най-много от жестокостта към животните. В тази статия ще намерите най-важната информация за това как да излекувате малтретирано куче.

За съжаление, насилието над животни все още е изключително разпространено в наши дни. Мишките и зайците страдат от различни лабораторни изследвания, лъвовете и мечките са малтретирани в циркове, делфините живеят в абсолютно неестествени и нездравословни условия в аквапарковете. Но знаете ли, че най-верните ни приятели, кучетата, страдат най-много от насилие над животни? Според различни скорошни проучвания кучетата са станали жертви в повече от 60% от всички съобщава случаи на злоупотреба с животни, където най-често срещаните видове са пренебрегване и физическо насилие. Кучетата се нуждаят от нашата помощ и ако искате да знаете как да излекувате малтретирано куче, сте попаднали на правилното място.

Подкрепата и правилната грижа са жизненоважни за всяко куче. Трябва да знаете как да помогнете на малтретираните кучета Подкрепата и правилната грижа са жизненоважни за всяко куче. Трябва да знаете как да помогнете на малтретираните кучетаRATT_ANARACH / Shutterstock.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Световен ден на животните е: насилваните животни все още са очарователни и заслужават цялата любов, която могат да получатПризнаци на злоупотреба при кучета

Първо, трябва да знаете специфичните признаци, които показват жестокост към животните. Най-честите признаци на малтретирано куче са поведенчески проблеми:

  1. Страх от други кучета и хора. Този знак се появява главно поради физическо насилие. Злоупотребяващото куче се научава да свързва хората с болка и малтретиране. Що се отнася до страха от други кучета, трудно е да се каже защо се развива. Експертите предполагат, че такъв страх може да възникне, когато кучето е малтретирано в присъствието на други кучета.
  2. Високо ниво на агресия. Наличието на този симптом показва, че кучето е изпитвало ежедневен стрес, особено в началото на живота. Експертите смятат, че страхът също играе решаваща роля в агресивното поведение.
  3. Нарушение на раздялата. Това необичайно поведение се проявява под формата на повишена тревожност при раздяла. Това означава, че малтретираното куче (обикновено психологически) е склонно да търси внимание или привързаност към новите собственици. Казано по-просто, кучетата с разстройства при раздяла се страхуват да не бъдат изоставени отново. Сравнително лесно е да се свържете с такова малтретирано куче.
  4. Силна нервност. Поради постоянното малтретиране, нервната система на кучето може да вдигне алармата дори по време на прости дейности, като слизане по стълбите или излизане навън. Такива кучета са склонни да лаят по-силно и по-често. Нервната система, която е постоянно нащрек, често води до хиперактивност при кучетата.
  5. Повтарящо се странно поведение. Недобре третираните кучета често могат да показват ритуалистично и повтарящо се ненормално поведение, като натрапчиво копаене на дупки, въртене в кръгове (когато са под стрес), трупане на обувки и др

Подкрепата и правилната грижа са жизненоважни за всяко куче. Трябва да знаете как да помогнете на малтретираните кучетаBilanol / Shutterstock.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Един вид непознат промени живота на това алкохолно куче, когато го спаси от насилници

Как да помогнете на малтретираните кучета

Има много съвети как да помогнете на малтретирано куче да се възстанови от ужасите от миналото. Много експерти биха препоръчали използването на помощта на център за рехабилитация на кучета. Ако обаче искате да го направите сами, ето основните съвети, които трябва да знаете:

  1. Рехабилитацията на кучета трябва да започне с обучение на малтретираното куче да ви се довери. Създаването на силна връзка е ключово за бързото възстановяване на всяко куче от малтретиране. Бъдете търпеливи, може да отнеме известно време.
  2. Изпълнете основните нужди на кучето: идентификационна яка, отворен достъп до вода, любимата храна на кучето (два пъти на ден), осигурете им собствено пространство, научете кучето си на името (не го променяйте, тъй като е объркващо за вашия куче), лекувайте кучето си с различни закуски, когато то следва вашата команда или направи нещо добро.
  3. Покажете на кучето си любов. Никога не идвайте да галите кучето си отзад. Обижданите кучета могат да се изплашат или дори да реагират агресивно на него. Никога не удряйте кучето си и не повишавайте тон. Не ги принуждавайте да правят нещо, което не искат.
  4. Дисциплинирайте кучето си разумно. Не са много хората, които знаят как да дисциплинират малтретирано куче. Освен това, често пъти неподходящите методи на собственика могат да травмират домашния им любимец. Има две прости правила: наказвайте кучето САМО, когато е хванато в неправомерно действие и никога не проявявайте насилие по отношение на наказанието си. Положителното подсилване прави чудеса, докато удрянето и виковете могат да причинят още по-голяма вреда.
  5. Общуването често е ключът към успешното възстановяване. Всяко малтретирано куче трябва да има положителен социален опит, за да изгради доверие с други живи същества. Искаме да споделим историята на Ангел като пример за въздействието на социализирането.

Подкрепата и правилната грижа са жизненоважни за всяко куче. Трябва да знаете как да помогнете на малтретираните кучета Смес от хрътки се възстановява с помощта на ново семейство след ужасно насилие над животни Вътрешно издание / YouTubeАнгел, смесица от хрътки, беше толкова травмирана, че цял ден седеше в ъгъла, обърната към стената, и ядеше само когато никой не е наоколо. Никой не знаеше какво да прави с това бедно същество. Обаче просто приятелка й трябваше да се върне към нормалния живот. Новото семейство на Ангел доведе друго куче от същия приют за животни и не отне много време, за да забележи значителни промени в личността на Ангел! За около половин година Ангел се превърна от ужасно малтретираното същество в щастливо и уверено куче.

Вярваме, че всеки може да помогне на кучето си така, както семейството на Ангел. С любов, състрадание и разбиране можете да излекувате и обучите спътника си. Кучетата са най-добрите приятели на хората по добра причина: никога няма да видите такъв лоялен и любящ спътник. Надяваме се, че вече знаете как да помогнете на малтретираните кучета.

P.S. Не е задължително сами да помагате на малтретирано куче. Съобщете за всеки случай на жестокост до животни до местната агенция или се обадете на 9-1-1, ако смятате, че животното е в непосредствена опасност.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Смъртта на този очарователен лабрадор направи нов закон за защита на животните от насилие

Кучета Домашни любимци Права на животните Факти за животните
Популярни Публикации