Има различни начини да помогнете на насилваното животно, дори ако не можете да го осиновите!

Кучетата не са единствените жертви на насилие над животни. За съжаление хората могат да навредят или да изоставят и най-пухкавите и сладки котенца. Научете как да им помогнете!

Толкова много животни стават жертви на насилие всеки ден. Няма да повярвате, но абсолютните звезди в интернет, котките, също страдат от „човешката ръка“. Как може да се злоупотребява с такова сладко и беззащитно създание? Отговорът е много по-прост, отколкото си мислите. Повечето от насилниците са собственици, които просто пренебрегват своите котешки домашни любимци. Има обаче и други случаи, които включват любопитни или агресивни деца, които физически злоупотребяват с бездомни котки, както и емоционално нестабилни възрастни, които могат да навредят на своите домашни любимци. Какво можем да направим по този въпрос? Можем да докладваме за всяко подозрение за злоупотреба с животни или да осиновим малтретирана котка и да се превърнем в нейното ново, любящо семейство. Но първо трябва да знаем признаците на малтретирано животно.

Има различни начини да помогнете на насилваното животно, дори ако не можете да го осиновите!frantic00 / Shutterstock.comПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Световен ден на животните е: насилваните животни все още са очарователни и заслужават цялата любов, която могат да получатХарактеристики на малтретирана котка

Насилвани котки дял много подобни знаци с малтретирани кучета. Котките могат да имат физически индикатори за злоупотреба, както и поведенчески промени. Може да е трудно да забележите последните, затова ще започнем с най-очевидните физически признаци на злоупотреба:

 • отворени или хронични нелекувани рани, белези;
 • необработена люспеста кожа, подутини или обриви;
 • накуцване или невъзможност да стоите нормално;
 • силно отделяне от носа или очите;
 • натъртване, фрактури, мускулни разтежения;
 • липсващи зъби;
 • липсващи части на тялото (опашка, крайници, уши и др.);
 • да бъдете оставени сами навън без никаква храна или вода за дълго време.

Някои от най-често срещаните поведенчески признаци на малтретирана котка могат да включват: • липса на доверие към хората;
 • липса на активност (апатия);
 • скриване или преследване в ъгъла, изолация;
 • изключителна привързаност или страх да не останете сами;
 • изключителна агресивност.

Има различни начини да помогнете на насилваното животно, дори ако не можете да го осиновите! Изоставена бездомна котка е погалена от човекGoncharov_Artem / Shutterstock.com

Ника - оцелялата от снега

Злоупотребяващите котки могат да бъдат навсякъде. Ако видите бездомна котка, най-вероятно е била изоставена. Никой не знае какво се е случило с Ника, но тя не би се справила, ако не вниманието и добротата на новото й семейство. 6-месечното коте беше намерено на пътя при условия, които трудно може да се нарекат приятелски настроени. Само студеният сняг беше заобиколил горкото същество. Ника беше напълно замръзнала. Всеки би замръзнал, тъй като навън беше -1 ° F или -18 ° C.

Има различни начини да помогнете на насилено животно, дори ако не можете да го осиновите! Малката котка е напълно замръзнала и покрита със сняг CatPusic / YouTubeЗа щастие някой я забеляза и спря над колата. Котето беше загрято от радиатора и лампата. Въпреки че успя да оцелее, половината от опашката й трябваше да бъде ампутирана поради измръзване. Ника успешно претърпя операция и сега се радва на живота си в своето грижовно и любящо семейство.

Има различни начини да помогнете на насилваното животно, дори ако не можете да го осиновите! Малка котка успешно претърпя операция ампутация на опашката CatPusic / YouTube

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Учителят рита ученик в началното училище, защото момчето издава животински шум. Разрешено ли е на учителите да малтретират ученици?

Как да помогна на малтретираната котка да се възстанови?

Ако искате да осиновите котка или коте, които преди това са били малтретирани, първото нещо, което трябва да създадете, е спокойна и любяща атмосфера във вашия дом. Освен това има и такива общ съвети, които може да искате да следвате:

 • бъдете търпеливи, оставете вашата котка да се адаптира към новите условия на живот;
 • предпазвайте котката си от чувството на страх;
 • подобрете самочувствието на вашата котка, като постепенно подреждате ситуации, в които тя успява;
 • адекватните упражнения и здравословната диета са жизненоважни за бързото възстановяване;
 • дайте на котката си собствено безопасно място;
 • никога не викайте и не удряйте котката си;
 • вода, храна и вниманието ви трябва да бъде безплатно.

Има различни начини да помогнете на насилвано животно, дори ако не можете да го осиновите! Злоупотребена болна котка, лежаща върху ветеринарния лекарRJ22 / Shutterstock.com

В зависимост от травма, която котката може да е получила, може да й отнеме много време, за да се настани. Бъдете търпеливи и не натискайте. Осигуряването на всички основни нужди и не изискването на нищо в замяна е най-успешната философия, когато се опитвате да реабилитирате малтретирана котка. С течение на времето ще бъдете изненадани да видите прекрасната трансформация на вашия домашен любимец.

Ние обаче знаем, че някои хора не могат да си позволят осиновяването и това е абсолютно добре. В такъв случай е важно да съобщите за всеки подозиран случай на злоупотреба с животни в местната агенция, да се обадите на 9-1-1 (в случай на животозастрашаваща ситуация) или да откарате малтретираното животно до най-близката ветеринарна клиника. Повечето животни (особено домашните) не могат да си помогнат или да се грижат за себе си, затова от нас зависи да направим всичко възможно, за да им помогнем.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Шокиращ случай на жестокост към животни: Беззащитното кученце отряза четирите си лапи и опашка от „Чудовище“

Домашни любимци Пустинни животни Котки Домашни животни
Популярни Публикации