Тереза ​​Капуто сподели много личен момент, за да напомни на всички жени за важността на скрининга за рак на гърдата

- Тереза ​​Капуто сподели много личен момент, за да напомни на всички жени за важността на скрининга за рак на гърдата - Знаменитости - Fabiosa

Ракът на гърдата е най-често срещаният вид рак в САЩ и по света. Според Националния институт по рака ( NCI ), 12,4 процента от всички жени ще бъдат диагностицирани с болестта в даден момент от живота си. Това са повече от 1 на 10 жени!За щастие броят на смъртните случаи, причинени от болестта, непрекъснато намалява. За това можем да благодарим на мамографии и други скринингови тестове, тъй като те могат да открият рак на гърдата на етап, когато той може да бъде излекуван.

Тайлър Олсън / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Жена забеляза странен симптом на рак на гърдата и започна кампания за осведоменост, за да предупреди другите

Уплахата за здравето на Тереза ​​Капуто

Тереза ​​Капуто, която познаваме от TLC Лонг Айлънд Среден , знае добре за рисковете си. Тя има фамилна анамнеза за рак на гърдата, затова ходи на рутинни проверки на всеки шест месеца. Тереза ​​също има плътна гръдна тъкан, така че тя получава сонограми в допълнение към мамографиите.През 2017 г. Тереза ​​отиде да се подложи на друга рутинна мамография и сонограма, мислейки, че е добре. Тогава ултразвуковият тест разкри подозрителен възел в гърдата.

Публикация от theresacaputo (@theresacaputo) 4 Май 2018 в 1:38 PDT

Лекарят каза на Тереза, че ще трябва да направи биопсия на иглата (т.е. вкарайте дълга тънка игла в гърдата й и вземете малка проба от твърдата маса, за да я проверите за наличие на ракови клетки). Сърцето на Тереза ​​потъна, но тя се събра и направи биопсия точно тогава и там. Казаха й, че ще знае резултатите два дни по-късно.

Публикация от theresacaputo (@theresacaputo) 21 юли 2017 г. в 12:26 PDT

За голямо облекчение на Тереза, нейното семейство и нейните фенове, солидната маса се оказа доброкачествена бучка. Тереза ​​реши да направи своя опит публичен, за да напомни на възможно най-много жени за важността на скрининга за рак на гърдата.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Жена споделя снимка на знак за рядък рак на гърдата, за да предупреди други жени по целия свят

Колко често трябва да се изследвам за рак на гърдата?

Ракът на гърдата е много лечим, ако бъде открит рано. Жените от всички възрасти трябва да са запознати с това как обикновено изглеждат и се чувстват гърдите им и да докладват за всякакви подозрителни промени на своите лекари.

Що се отнася до мамографиите, Американско общество за борба с рака препоръчва да се подлагате на това изследване всяка година за жени на възраст между 45 и 54 години. Жените на възраст 55 и повече години трябва да правят мамография на всеки 1 или 2 години.

GagliardiImages / Shutterstock.com

Тези препоръки са за жени, които са изложени на среден риск от развитие на рак на гърдата. Жените, които имат по-висок риск от заболяване, като тези с фамилна анамнеза, може да се наложи да започнат годишни мамографии по-рано. Също така могат да се препоръчат допълнителни образни тестове (като ултразвук).

otnaydur / Shutterstock.com

За да получите конкретни препоръки, попитайте Вашия лекар относно личния Ви риск от рак на гърдата и скрининговите тестове, които трябва да имате.

Въпреки че няма сигурен начин за предотвратяване на болестта, ранното откриване е най-доброто оръжие, с което разполагаме в борбата срещу нея.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Рак на гърдата 101: 9 съвета за предотвратяване на най-често срещания тип рак, който засяга жените

Рак на гърдата
Популярни Публикации