Тези лесни методи за почистване ще накарат бижутата ви отново да заблестят

- Тези лесни методи за почистване ще накарат бижутата ви отново да заблестят - Lifehacks - Fabiosa

Бижутата са доста важна част от гардероба на жената. Независимо дали става дума за изящни скъпоценни камъни, те имат начин да допълнят всяко облекло. Дори децата и тийнейджърите често носят бижута.ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 5 полезни съвета за използване на оцет при почистване на домаЗа възрастните жени ето някои парчета, които по-специално могат да превърнат външния вид от прост в елегантен. Пръстените са страхотен начин да подчертаете всеки външен вид и скъпоценните камъни получават много внимание. Същото важи и за обеци. А диамантите никога не излизат от мода.

Перлените колиета също са доста привличащи вниманието. Независимо дали се носят сами, подредени или в комплекти със съвпадащи обеци и пръстени, те винаги изглеждат страхотно с правилните тоалети.Почистването на бижута у дома може да бъде безпроблемно

За бижутата трябва да се полагат добри грижи, за да могат да издържат по-дълго. И понякога почистването на скъпоценни парчета може да ви притесни. Първоначално плащането на професионалисти не винаги е удобно за джоба. За щастие, с подходящите инструменти и съставки можете чисти бижутата си у дома, без да причинявате никакви щети.

Амоняк

Много хора използват амоняк за почистване на подове и тоалетни, но той върши чудеса и върху диамантите. Просто смесете амоняк от една част с три части топла вода в чаша. Накиснете диамантите в сместа и оставете за 15 минути.

Сергей Камшилин / Shutterstock.comСлед като диамантите се накиснат, ги отстранете и след това използвайте мека четка, за да почистите парчетата, особено цепнатините. След това ги избършете с мека кърпа.

Оцет

Оцетът е един от най-популярните почистващи агенти и служи за различни цели. Белият оцет е най-добрият за събиране на скъпоценни камъни и злато. Просто изсипете малко оцет в купа и потопете бижутата вътре.

фокусна точка / Shutterstock.com

Оставете го да кисне 15 минути. Не забравяйте да ги преместите малко. След това използвайте четка, за да отстраните остатъците. След това изплакнете парчетата с вода и избършете с кърпа.

Паста за зъби

Когато не са налични редовни почистващи разтвори, ще служи паста за зъби. Смесете супена лъжица топла вода с инч паста за зъби. След това нанесете част от пастата върху бижутата и избършете с мека кърпа.

Марк Брюксел / Shutterstock.com

Пастата за зъби е леко абразивна, но няма да надраска бижутата.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Направи си самПочистващ разтвор, за да запазите бижутата си ярки и блестящи

Алуминиево фолио

За почистване на сребърни прибори алуминиевото фолио е доста полезно. Покрийте купа или чаша с малко фолио, след това поставете сребърните парчета. Поръсете малко сода за хляб върху парчетата и добавете гореща вода.

Станислав71 / Shutterstock.com

Фолиото ще събере потъмняването от парчетата. Когато сте готови, просто изплакнете бижутата и ги избършете на сухо.

Течност за миене на съдове

Течността за миене на съдове е мека за бижутата, точно както за съдовете. Смесете три капки миеща течност в чаша топла вода. Потопете бижутата бързо в разтвора, след което избършете на сухо с мека кърпа.

saruntorn chotchitima / Shutterstock.com

Не забравяйте да проветрите бижутата правилно преди съхранение.

Вряща вода

Твърдото злато може да се вари без страх. Но бъдете внимателни с парчета, които имат части за закрепване на лепило. Лепилото ще се стопи. Поставете бижутата си в купа и внимателно ги залейте с преварена вода. Той бързо ще премахне всякакви замърсявания и замърсявания.

Африка Студио / Shutterstock.com

Този метод обаче не е безопасен за диаманти, така че не правете грешката да го изпробвате върху тях.

Харчете по-малко, почиствайте повече

Много хора купуват много бижута, защото не могат да понасят гледката на своите стари и мръсни парчета. Например перлите трябва да се съхраняват по всяко време правилно, за да се избегнат повреди.

gettyimages

Тъй като те са склонни да корозират, химикалите и топлината трябва да се избягват по всяко време. Човешката кожа отделя и химикали, които са вредни за перлите. Препоръчително е перлите да бъдат изтрити след всяка употреба.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Като парче торта! Как да премахнете ръждата от всички видове повърхности в банята за нула време


Този материал е предоставен само с информационна цел. Някои от продуктите и предметите, обсъдени в тази статия, могат да причинят алергична реакция и да навредят на вашето здраве. Преди употреба се консултирайте със сертифициран техник / специалист. Редакционният съвет не носи отговорност за вреди или други последици, които могат да бъдат причинени от използването на методите, продуктите или предметите, описани в тази статия.

Популярни Публикации