Трагедия, доведена до благословия: Рой Роджърс и Дейл Еванс осиновиха 4 деца след загубата на бебе със синдром на Даун

Двойката имаше девет свои деца, включително четири деца от предишните им бракове и четири осиновени деца.

Много от нас си спомнят Рой Роджърс и съпругата му Дейл Евънс от емблематичните уестърни, в които са участвали, и за тяхната вечна музика. Тази двойка докосна живота на своите фенове не само с изкуството си, но и с благотворителните си действия.

Трагедия, доведена до благословия: Рой Роджърс и Дейл Еванс осиновиха 4 деца след загубата на бебе със синдром на ДаунГети изображения / Идеално изображениеРой и Дейл се грижеха за децата, особено за нуждаещите се, и често посещаваха детски болници и сиропиталища. Двойката имаше девет свои деца, включително четири деца от предишните им бракове и четири осиновени деца. Те имаха едно биологично дете заедно и краткото им пътуване с нея ги накара да се грижат още повече за малките.Трагедия, доведена до благословия: Рой Роджърс и Дейл Еванс осиновиха 4 деца след загубата на бебе със синдром на ДаунГети изображения / Идеално изображение

Две години радост на Рой и Дейл с Робин Елизабет

Дейл роди красиво момиченце на 26 август 1950 г. Тя и Рой кръстиха дъщеря си Робин Елизабет. Бебето се роди със синдром на Даун и сърдечен дефект и лекарите се опитаха да убедят родителите й да се откажат от нея. Още през 50-те години на миналия век е било обичайно родителите да се отказват от бебета, родени с ДС, тъй като на тези бебета се е гледало като на безнадеждни.Дейл и Рой не слушаха. Взеха Робин у дома, за да й дадат най-добрия живот, който можеше да има. Десетилетия по-късно дъщеря им Черил заяви в интервю за По-близо седмично :

Мама и татко казаха, че Бог има причина да им даде Робин и те я прибраха у дома - тя беше тяхното бебе.

Трагедия, доведена до благословия: Рой Роджърс и Дейл Еванс осиновиха 4 деца след загубата на бебе със синдром на ДаунГети изображения / Идеално изображениеДейл и Рой се грижеха за Робин точно както за другите си деца, ако не и повече. За съжаление през 50-те години медицината не беше толкова напреднала, колкото сега. Робин зарази паротит и почина от усложнения, причинени от инфекцията, само два дни преди втория си рожден ден.

Дейл и Рой бяха съкрушени от загубата си, но това направи любовта им един към друг и другите им деца още по-силна. Дейл написа книга, Ангел Не знае , в която историята на Робин е разказана от нейната гледна точка, докато е в Рая. Книгата все още е в печат и е засегнала живота на много други родители на деца с увреждания и родители, загубили своите малки твърде рано.

Трагедия, доведена до благословия: Рой Роджърс и Дейл Еванс осиновиха 4 деца след загубата на бебе със синдром на ДаунГети изображения / Идеално изображение

Решението на Рой и Дейл да осиновят

След ненавременната смърт на Робин, Рой и Дейл решиха да посрещнат повече деца в семейството си. През следващите години двойката осиновява четири деца: Мими, Доди, Санди и Деби.

Първата беше Доди, която е коренна американка и родителите й се постараха да я приберат у дома. Следващият беше Санди, момче от труден произход, с което двойката се срещна случайно. Дъсти Роджърс си спомни за първата среща на родителите си с бъдещия си брат в интервюто с По-близо седмично :

Той протегна ръка и каза: „Здрасти, пардон!“, А татко просто се разтопи и попита дали е готов за осиновяване. Те казаха „да“, а татко каза „страхотно, ще го вземем!“

По-късно двойката прибра две осиротели момичета: Мами от Шотландия и Деби от Корея.

Трагедия, доведена до благословия: Рой Роджърс и Дейл Еванс осиновиха 4 деца след загубата на бебе със синдром на ДаунГети изображения / Идеално изображение

Рой почина през 1998 г., а Дейл последва любимия си съпруг през 2001 г. Въпреки че ги няма почти две десетилетия, наследството им продължава да живее. Историята на това семейство дава надежда на родителите на деца със синдром на Даун и други проблеми в развитието и вдъхновява много мъже и жени в цялата страна да осиновят.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Мама, която почти отказа близнаци със синдром на Даун, разкрива защо се радва, че ги е задържала

Деца Синдром на Даун
Популярни Публикации