Истинската любов побеждава всички шансове: Жена със синдром на Даун е родила бебе със същото състояние

Лиза беше на 29 години, когато започна да излиза с приятеля си, който също има синдром на Даун. По това време тя живее независимо и майка й Пати изцяло подкрепя решението й. Един ден Пати получи неочаквано съобщение, че ще стане баба.

Синдромът на Даун е генетично заболяване, причинено от наличието на цялото или част от трето копие на хромозома 21. Този синдром е най-често срещаното хромозомно състояние. Хората със синдром на Даун често изпитват когнитивни закъснения, но проблемите могат да варират значително. Хората със синдром на Даун могат да посещават училище, да работят и да живеят самостоятелно. Те допринасят за обществото по много прекрасни начини.Истинската любов побеждава всички шансове: Жена със синдром на Даун е родила бебе със същото състояниеОлесия Билкей / Shutterstock.com

Всъщност жените със синдром на Даун могат да забременеят, но много мъже не могат да имат деца. Хората със синдром на Даун имат риск да имат бебе със същото състояние.

Двойка със синдром на Даун посрещна дете

Тази история за жена със синдром на Даун доказва, че истинската любов надвишава всички шансове. И жената със синдром на Даун, и мъжът със синдром на Даун имат син със същия синдром. Това се случи въпреки общоприетите предположения, че такива хора не могат да имат свои деца.Лиза беше на 29 години, когато започна да излиза с приятеля си, който също има синдром на Даун. По това време тя живее независимо и майка й Пати изцяло подкрепя решението й. Един ден Пати получи неочаквано съобщение, че ще стане баба.

Този факт доказа, че хората със синдром на Даун може да имат свои деца. Бременността на Лиза беше тежка и бебето се роди 4 седмици преждевременно.

Лиза и родителите й отгледаха Ник заедно. Ник имаше две майки и беше щастлив да бъде с близките си хора. Той каза:

Имам две майки. Майка ми Лиза е най-голямото ми бъдеще в живота ми. Тя ми дава живот и ми дава любов, ражда ме и ми дава специални нужди и винаги е прекрасна и красива.

Жена със синдром на Даун роди здраво дете

В 2010, Международното списание за безплодие и фетална медицина съобщава за случая, при който жена със синдром на Даун е родила здраво дете. Тя беше на 25 и бащата на детето нямаше синдром на Даун. Бебето й се роди на 38 седмици чрез кесарево сечение.

Тези истории доказват, че подкрепата на семейството и желанието да имаш деца са най-важните неща някога. И дори хората с увреждания имат право да имат собствени семейства и деца.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Лиза Джобс смята, че в живота на баща й няма място за нея, тъй като дори е направена да направи ДНК тест

Синдром на Даун
Популярни Публикации