Урок за това как да отгледате бор от семена у дома

- Урок за отглеждане на бор от семена у дома - Лайфхакове - Fabiosa

Отглеждането на дърво може да се превърне в очарователно хоби за всеки. Използват се много методи, включително използване на семена или резници, присаждане и пъпкуване.С наближаващата Коледа всички ние искаме да имаме красиво дърво у дома. Ами ако ви кажем, че е възможно да се отглежда от семена? Разбира се, дървото няма да е готово за празнуване през 2017 г., но ще бъде достъпно за бъдещи празници. Освен това наблюдението как малко растение расте и става по-силно и по-голямо е наистина интересно.

Много хора биха си помислили, че забиването на шишарка в земята ще бъде достатъчно. Всъщност шишарките не са семената. Те са просто силно покритие, вътре в което са скрити семената. Има мъжки шишарки, предназначени за опрашване, но едва ли ще ги забележите. Женските шишарки, които са по-голямата част на дърветата, съдържат по две семена във всяка скала.

mw2st / Shutterstock.com

Издърпайте семената навън

Узрелите шишарки се отварят и излагат семената си. Не вземайте падналите шишарки от земята - семената в тях не са подходящи. Вземете тези, които все още са на дървото. Първоначално конусът трябва да бъде затворен. За да го отворите, поставете го във фурна за около 20 минути. След това можете да изтръскате семената от там. Всички те имат леки семенни крила, така че ще бъде лесно да ги получите. Това видео ще ви покаже как да го направите.Засаждане

След това трябва да ги подготвите за засаждане. На първо място, стратифицирайте семената. Това ще им помогне да покълнат. За да направите това, трябва да ги поставите във влажен пясък, да ги сложите в найлонов плик и да приберете в хладилник за около месец. Когато започнат да покълнат, ги поставете в саксии с пръст, както бихте направили с обикновените растения. Уверете се, че дъното е топло. След време, когато разсадът е висок около два инча, можете да го преместите в по-големи саксии, за предпочитане през пролетта.

Voila! Дървото ще расте бавно, но стабилно. След няколко години дървото ще бъде готово за декорация.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 4 лесни за научаване стъпки, които могат да помогнат за отглеждане на дъба в задния двор на човек

Популярни Публикации