Невъобразима трагедия „Първият човек“, живял в реалния живот: 2-годишната дъщеря на Нийл Армстронг изчезна от мозъчен тумор

Дъщерята на Нийл Армстронг почина от мозъчен тумор на 2-годишна възраст. Въпреки че астронавтът стана известен, той преживя невъобразима трагедия в реалния живот.

Дъщерята на Нийл Армстронг почина от мозъчен тумор на 2-годишна възраст. Въпреки че астронавтът стана известен, той преживя невъобразима трагедия в реалния живот.

Невъобразима трагедия „Първият човек“, живял в реалния живот: Нийл АрмстронгГети изображения / Идеално изображениеАрмстронг беше астронавт, военен пилот и възпитател. Той влиза в историята, като става първият човек, стъпвал някога на Луната през юли 1969 г. Роден в Охайо, Армстронг влиза в програмата за астронавти, след като служи в Корейската война и завършва колеж.Невъобразима трагедия „Първият човек“, живял в реалния живот: Нийл АрмстронгГети изображения / Идеално изображение

По-късно той става командир на космически кораб за Аполон 11. След като се оттегля от активна служба, астронавтът на НАСА се връща към корените си и живее спокоен живот като професор в колеж. През 2012 г. той почина малко след претърпяна сърдечна операция.Дъщерята на Нийл Армстронг

След като стана първият човек, който кацна на Луната, Нийл се отдръпна от светлините на прожекторите. Въпреки че не много хора знаят много за Армстронг в реалния живот, Джеймс Хансен, професор по история, и официалният биограф на Нийл се отваря за живота на астронавта.

Невъобразима трагедия „Първият човек“, живял в реалния живот: Нийл АрмстронгГети изображения / Идеално изображение

В интервю с NBC Новини, Джеймс говори за трагедията, която Нийл е живял в реалния живот. През 1962 г. 2-годишната дъщеря на Армстронг умира от мозъчен тумор, докато той е бил тестов пилот.Невъобразима трагедия „Първият човек“, живял в реалния живот: Нийл АрмстронгГети изображения / Идеално изображение

Говорейки за това как смъртта му му се отрази, Хансен каза:

В интервютата си със съпругата му Джанет Армстронг открих, че и той не е говорил за това с нея. Накарах Нийл да говори за това, вероятно повече от всеки друг, но съм говорил и с Джанет за това. Говорих със сестрата на Нийл, Джун, за това. Джун наистина разбираше брат си. Тя ми каза, че Нийл просто е обичал това момиченце толкова много и че той никога не го е преодолял.

Диагнозата на дъщерята на Нийл Армстронг

2-годишната Карън Армстронг страда от дифузен присъщ понтен глиом (DIPG). Това е най-опустошителната диагноза рак, която засяга основната структура на мозъка, което прави нервната система невъзможна. DIPG е и водещата причина за смъртност, свързана с мозъчен тумор при деца.

Невъобразима трагедия „Първият човек“, живял в реалния живот: Нийл АрмстронгКатерина Кон / Shutterstock.com

Въпреки че е знаменитост, Нийл преживя невъобразима трагедия, когато дъщеря му почина. Надяваме се, че е намерил мир преди да умре.

Деца на знаменитости
Популярни Публикации