Уолт Дисни направи актрисата, която изрази Снежанка, за да бъде запазена голяма тайна, която разруши кариерата ѝ

- Уолт Дисни направи актрисата, която изрази Снежанка, за да бъде запазена голяма тайна, която съсипа кариерата й - Знаменитости - Fabiosa

Адриана Казелоти е само на 19 години, когато е избрана да бъде гласът на Снежанка в един от най-успешните и популярни карикатури на Уолт Дисни.

Уолт Дисни лично наел Адриана, тъй като тя имала „неостаряваща, приятелска, естествена и невинна“, че той търси главната героиня.Бащата на Казелоти е бил професионален треньор по глас в Лос Анджелис, а неговият скаут от Дисни го попита дали може да препоръча някой от своите ученици. По това време над 150 певци преминаха през прослушването и получиха откази.Адриана очарова всички с гласа си, включително и самия Уолт Дисни. На нея й плащат по 20 долара на ден, за да пее и чете редовете за ролята, и прави общо 970 долара.Премиерата на „Снежанка“ се състоя на 21 декември 1937 г. в театър „Carthay Circle“ в Лос Анджелис. Поканени бяха най-големите имена на Холивуд, включително Кари Грант, Марлене Дитрих, Шърли Темпъл, Джуди Гарланд и много други.

Но липсваше едно име. Името, без което филмът може дори да не съществува - Адриана Казелоти. Тя и Хари Стокуел, гласът на очарователния принц, успяха да се промъкнат в прожекцията без билети. Докато кредитите се търкаляха, публиката избухна с аплодисменти, но името на Адриана не бе посочено в кредитите; нито някой от другите гласове.

Това създава големи проблеми при намирането на нова работа по-късно в живота. Джак Бени, американски комик, радио, телевизия и филмов актьор, поиска от Дисни разрешение да използва гласа на Казелоти в радиопредаването му, но му беше казано:Съжалявам, но този глас не може да се използва никъде. Не искам да развалям илюзията за Снежанка.

Дисни създава много трудности на Адриана, което я прави проблематично да се появява във всеки друг филм, което я поставя в черен списък за актьорско майсторство.

gettyimages

По-късно Казелоти имаше две малки филмови места - некредитирана роля в Магьосникът от Оз и малка певческа част в Това е прекрасен живот . Тя почина през 1997 г., на 80-годишна възраст.

Сняг
Популярни Публикации