Предупреждение: Измиването на косата в салон за красота може да причини сериозно животозастрашаващо състояние

- Предупреждение: Измиването на косата в салон за красота може да причини сериозно животозастрашаващо състояние - Начин на живот и здраве - Fabiosa

Дами, онези от вас, които посещават салони за красота, внимавайте: Освен изгубените пари за удоволствието от свеж вид, има сериозна опасност, криеща се в малки подробности. Нарича се синдром на инсулт в салон за красота и може да доведе до главоболие от типа мигрена, неясна реч, слабост, припадък и други опасни състояния.Syda Productions / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Бременна жена почина от инсулт. 123 дни по-късно тя роди своите близнаци

Какво е?

Синдром на инсулт в салона за красота може да възникне, когато просто измивате косата си с шампоан. Приятната процедура започва с накланяне назад над мивката. Това е мястото, където свръхпротягате врата си и формирате натиск в гръбначната артерия. Това може да доведе до разкъсване на артерията и образуване на кръвен съсирек.Медицински термин за синдром на инсулт в салон за красота е дисекция на гръбначни артерии, причинена от хиперекстензия на врата. Съдов хирург в Клиника Майо , Peter Gloviczki M.D., казва, че синдромът може да се случи, ако шията ви не е правилно поддържана по време на процедурата и ако остане неправилно разположена за повече от 10-15 минути.

Syda Productions / Shutterstock.com

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Тих инсулт: Често срещан проблем, който често остава неоткрит

Кога може да се случи?

Специалистите обясняват, че подобно нещо може да се случи на хората поради това, което на пръв поглед може да изглежда безобидно, включително кихане, йога, разтягане или дори ставане от леглото неловко. Вратът е уязвима и изключително важна част от нашето тяло, която трябва да бъде добре обучена, за да предотврати всякакви травми или подобни синдроми.

Въпреки че рискът от синдром на инсулт в салон за красота е доста нисък, трябва да сте наясно с него. Освен това трябва да знаете възможните последици от това рядко състояние. 48-годишната Елизабет Смит от Сан Диего, Калифорния, изпитва слабост на левия си крак и ръка след измиване на косата в салон за красота. И само седмица по-късно тя почти умря от масивен инсулт. За щастие жената оцеля, но остана с постоянни проблеми със силата, баланса и зрението.

Нестор Рижняк / Shutterstock.com

Съветът на лекарите е да укрепите мускулите на врата си с редовни специални упражнения и да поискате подплатена зона на врата на умивалника следващия път, когато посетите вашия салон за красота за подстригване.

Източник: Аз , Любопитство , MedPageToday

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Алармиращи симптоми на инсулт и мозъчна аневризма и как да разберете разликата между тези състояния


Тази статия е само за информационни цели. Не се самодиагностицирайте и не се самолекувайте и във всички случаи се консултирайте със сертифициран медицински специалист, преди да използвате каквато и да е информация, представена в статията. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи отговорност за каквито и да било вреди, които могат да възникнат в резултат на използването на информацията, предоставена в статията.

Война Красота Коса
Популярни Публикации