Какво представляват меките тампони? Всичко, което трябва да знаете за новия хигиенен продукт

- Какво представляват меките тампони? Всичко, което трябва да знаете за новия хигиенен продукт - Начин на живот и здраве - Fabiosa

Мекият тампон е най-новото нещо в женската интимна хигиена. Изработени са от хигроскопичен хипоалергенен материал; те не причиняват непоносимост, сърбеж или парене, както понякога правят други хигиенни продукти. Тяхното пълно съответствие с хигиенните изисквания за безопасност се потвърждава от множество дерматологични и клинични тестове.

Характеристики, предимства и недостатъци на меките тампони

Благодарение на меките тампони можете лесно да спортувате, да посетите спа център или басейн и да правите секс по време на менструацията си.

По-долу представяме няколко от много други безспорни предимства на този женски хигиенен продукт:

 1. Те не се разширяват, като поглъщат менструалния поток, тоест осигуряват комфорт дори в дните на обилно отделяне.
 2. Меките тампони не изтичат по време на каквато и да е дейност, те са абсолютно надеждни.
 3. Според производителите това е продукт за еднократна употреба. Продуктовата линия е представена от три нива на абсорбция и ви позволява да изберете подходящото за вашата конкретна ситуация.
 4. Ако нанесете спороцидно средство върху тампон, той може да се използва като контрацептив, предотвратяващ нежелана бременност. В този случай той ще бъде толкова надежден, колкото и спермицидът, който се използва.  ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Колко кръв губите през период и защо трябва да го знаете

  Поради меката си текстура и еластичност нито жена, нито нейният партньор няма да го усетят. Освен че е напълно невъзприемчив, той също така елиминира риска от ожулвания на вагиналната мембрана или друг дискомфорт. За разлика от своите предшественици, меките тампони не са снабдени с нишки, стърчащи от влагалището, за да запазят естетическия компонент на интимността.

  pxhidalgo / Depositphotos.com  Наред с разнообразието от предимства, тези женски хигиенни продукти имат и няколко недостатъка:

  1. Липсата на апликатор означава, че трябва внимателно да контролирате чистотата на ръцете си, когато поставяте тампон и го отстранявате, за да не внесете инфекция в гениталния тракт.
  2. Висока цена в сравнение с други продукти за интимна хигиена.

  ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Подходяща физическа активност в различни фази на менструалния цикъл

  Хигиенните продукти от този сегмент са подходящи за жени, които:

  • не може да използва конвенционални тампони поради алергични реакции (страничните ефекти на меките тампони, както и алергичните реакции към тях все още не са установени);
  • са склонни към повишено изпотяване (подложките влошават този проблем).

  tommaso1979 / Depositphotos.com

  Как да използвам меки тампони?

  Меките тампони са изработени от синтетичен хипоалергенен материал, наподобяващ гъба на допир.

  Допис, разпространен SoñArte - Еротичен магазин (@ sonarte.es) 10 октомври 2016 г. в 6:48 PST

  Публикувано от Le Salon Erotique (@lesalonerotique) 13 октомври 2017 г. в 3:25 PST

  Те са доста лесни за вмъкване във влагалището - няма да ви трябват специални умения за това. Вмъкването не причинява дискомфорт поради меката текстура на продукта. Продуктът е във формата на сърце. На по-широката си част има отвор за пръст и първо трябва да бъде въведен връх.

  Публикувано от Prazeres Divinos (@prazeresdivinos) 18 май 2018 г. в 9:10 ч. PDT

  Преди поставянето тампонът трябва първо да бъде смазан. Като правило лубрикантът е включен в комплекта заедно с инструкциите. Продуктът е толкова лесен за премахване - използвайте разфасовката по-широката му част отново за извличане.

  Мекият тампон е по-удобна алтернатива на обичайните хигиенни продукти. Основното предимство на продуктите от този тип е абсолютната безопасност и надеждност. Ето защо тя може да бъде най-добрият избор за много жени.

  ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Как се променя настроението на жената в зависимост от фазата на менструалния цикъл


  Тази статия е само за информационни цели. Преди да използвате някоя от информацията, предоставена по-горе, консултирайте се със сертифициран специалист. Използването на гореописаната информация може да навреди на здравето. Редакционният съвет не гарантира никакви резултати и не носи никаква отговорност за вреди или други последици, които могат да произтекат от използването на информацията, предоставена по-горе.

  Популярни Публикации