Какво е образованието на Мелания Тръмп? Дали тя е единствената от дългата редица на първите дами, която няма степен?

Има малка подробност, която отличава настоящата първа дама Мелания Тръмп от съпругите на други американски президенти. Говорим за нейната степен.

Нашите красиви първи дами имат много общи неща - те са умни, интелигентни, семейно ориентирани и изключително подкрепящи своите съпрузи. Има обаче малка подробност, която отличава настоящата първа дама Мелания Тръмп от съпругите на други американски президенти. Говорим за нейната степен или по-точно липсата на такава.

Публикувано от първата дама Мелания Тръмп (@flotus) 6 май 2018 г. в 12:07 ч. PDTКакво е образованието на Мелания Тръмп?

Мелания Тръмп е съпруга на президента Доналд Тръмп и майка на 11-годишния им син Барън. Мелания е родена в Словения. На 18 години тя подписва договор с агенция за моделиране във Франция. Мелания работи с известни модни къщи в Париж и Милано и украсява кориците на популярни модни списания.ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Мелания Тръмп знае иронията на кампанията си срещу кибертормозаСлед това, както знаете, Мелания се премести в Америка, където се срещна с бъдещия си съпруг и настоящия президент на Съединените щати, Доналд Тръмп.

gettyimages

За разлика от другите първи дами в САЩ, Мелания Тръмп няма висше образование. Вярно е, че г-жа Тръмп е учила архитектура и дизайн в Университета в Любляна за една година, но тя отпадна, за да се съсредоточи върху кариерата си на модел.Според CBS News и Уикипедия , Мелания не е посочена в официалните публични регистри на университета като завършила със специалност.

gettyimages

Какво ще кажете за другите първи дами?

Що се отнася до останалите първи дами, всички те имат висше образование.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Защо Мелания Тръмп не е украсила корица на модно списание, откакто стана първа дама?

Нанси Рейгън учи английски език и драма в колежа Смит в Масачузетс. Хилари Клинтън получава бакалавърска степен по изкуства с отличие по политически науки и след това постъпва в юридическото училище в Йейл.

gettyimages

Лора Буш е завършила Южния методистки университет с бакалавърска степен по образование.

gettyimages

Мишел Обама учи в престижния университет в Принстън и специализира социология. Тя завършва с отличие и след това продължава обучението си, получавайки докторска степен по право в Харвардския юридически факултет.

gettyimages

Както виждате, първите дами в САЩ са не само красиви и изискани, но и добре образовани. Според нас всички те биха могли да се кандидатират за президент и да спечелят, точно както техните умни съпрузи.

чрез GIPHY

Кой знае? Може би Мелания все пак ще получи дипломата си в бъдеще. В края на краищата никога не е късно да се научите!

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Чарлз Блоу от NYT казва, че Мелания Тръмп е знаела за Сторми Даниелс

Мелания Тръмп Образование
Популярни Публикации